Bedre adgang til parkering og grønnere bymidte i Odense

Odense Kommune og cityforeningen har igangsat flere initiativer, der skal gøre det både lettere at parkere og skabe en grønnere bymidte.

En nylig analyse fra A&B Analyse viste, at mange bilister fejlagtigt tror, det er svært at finde parkeringspladser i centrum. Virkeligheden er dog, at der altid er ledige parkeringspladser i centrum. For at imødekomme denne misforståelse har Odense Cityforening, i samarbejde med kommunen, lanceret en kampagne, som skal gøre det lettere for bilister fra hele Fyn at finde de ledige parkeringspladser i midtbyen.

Den massive annoncekampagne inkluderer også opsætning af grønne markeringer på lygtepæle og p-skilte fra Ring 2, der guider bilister ind til parkeringshuse og -kældre i centrum. Ruterne varierer afhængigt af, hvilken indfaldsvej bilisterne bruger. 

I kampagneperioden uddeles flyers, som vi har været rundt og dele ud til byens butikker. Er der nogle, der endnu ikke har fået flyers eller ønsker flere, kan I kontakte cityforeningen på info@city-odense.dk – så kommer vi og besøger jer med en bunke flyers.

Jernbanegade er blevet ensrettet

Samtidig fortsatte kommunens bestræbelser på at gøre bymidten grønnere med ensretningen af Jernbanegade. Fra september blev strækningen mellem Odense Teater og Byens Bro omdannet til en ensrettet gade. Helt præcist betyder det, at biler kun må køre i retning ind mod byen og Odense Teater.

Derudover blev kantstensparkeringen fjernet, og nye buske, bænke og træer blev plantet, hvilket har skabt mere plads til cykelparkering. En lignende omdannelse blev gennemført i juni på en del af Slotsgade og Jernbanegade, og her viste de første erfaringer, at der ikke kan registreres nedgang på tilstrømningen af gæster, eller væsentlige trafikale problemer trods de nyetablerede forandringer.

Det er værd at minde om, at ændringerne kører som forsøg, og at Odense Kommune har gjort det klart, at det bliver stoppet, hvis det ikke fungerer, eller hvis det har en negativ påvirkning af gæstetallet i midtbyen.

Foto: Odense Kommune